Eldorado/Lyx med Kjell Alinge

Söndag 10 april 1981 (helt komplett spellista)

Kjell Alinge: Hejsan, hejsan! Jag är vanliga människan, rösten i mängden, folket med det stora blommiga ansiktet! Och om ni undrar varför min kavaj lyser som tusen solar är svaret enkelt: ty varje söndagsmorgon lögar jag mig i Eldorado Lyx.

Rupert Hine Eldoradosignatur (kort)

Kjell Alinge: Gomorron. Allting flyter. Skivorna rullar. Rullar som rubiner, glänser som stubiner. Teknikern som en pion i parketten. Och ännu en gång möter du programmet som slår ut, mjukt och stilla, som en lärkvinge mot ditt öra.

Eurythmics The Walk

Kjell Alinge: Det kommer rapporter här, ifrån tre trappor upp, alldeles igenklistrade, svårt att läsa. [] skulle lämna en väderrapport, jag har försökt rycka loss nåt från teleprintern, men den har frostat igen. Det har kommit hit en rapport om att våren har siktats nånstans i jämnhöjd med Odenplan []

(Eldorado i 60-talet) The Beatles Here Comes The Sun (1969)

Fjum-fjum reportage: Lennart Wretlind intervjuar Ingrid Munthe om multikonst I Moderna museet

Mats Ronander Brinner Upp

Kjell Alinge: Gomorron i stugorna! Hur känns det? Hur känns det att sitta och höra på radion, det kan ju vara vad tycker du själv? Hur mår du? Fint Va? []

The Maisonettes Heartache Avenue

Isadora Juice Scacco Matto (synthpop från Italien)

Eldorado Nippon: Sven Jerrings berömda referat från Berlin 1936 då japanerna besegrade Sverige i fotboll, samt några slitna klyschor om Japan och Sverige. Även alternativklyschor levereras.

Amanda Lear Japan

Eldorado Nippon med Lennart Wretlind: Nippon är japanska och betyder Den Uppgående Solens Land. Tokyo med omnejd, med människor inom pendlaravstånd; där finns mer än hundratusen barer. Skulle man ta sig en öl efter jobbet och varje dag besöka en ny bar, då fick man hålla på i 300 år, för att hinna med allihopa. Inuti vagnarna i tunnelbanor och tåg är det nästan overkligt rent och snyggt och helt. I Tokyo är tågen lika prydliga som japanerna själva.

The Style Council Speak Like A Child

Kjell Alinge: Våren sniffar i snåren med nya snitt, modet marscherar i nya mönster, i skimrande skyltfönster, prislapparna frasar i citybrisen. Vårens nya snitt, nya signaler. Vinden vänder, färska trender på slimmade skyltdockor med glimmande glödande tänder.

Reportage från en modevisning med korta snuttar ur nio olika poplåtar och schlagers

Nena Einmal Ist Keinmal (från Tyskland)

Eldorados tidsmaskin i 20-talet: Jack Hylton And His Orchestra [f. Sam Brown] That's My Weakness Now (1928)

På samma våglängd: Michael Jackson Billie Jean

Avbrott för ett nyhetssammandrag från Ekoredaktionen

*

Kjell Alinge: Hrm-hm-hm! Jaha ja, jo det var Bageriförbundet som startat en kampanj för hälsolimpa med fjolliga tonåringar som målgrupper, deras slogan är: Den Nya Rågen! (ordvits på radioprogrammet Ny Våg som sändes i P3 och på musikstilen New Wave)

Rupert Hine Eldoradosignatur (kort)

Kjell Alinge (gäspar): Söndag. Man behöver aldrig gå upp. Sängen är arton mil lång, bara krypa runt och upptäcka nya små landskap; en hel kudde som Himalaya, som man kan [] gå inte upp idag. Utforska sängen istället.

The Belle Stars Indian Summer

Robert Sacchi Jungle Queen (1982)

(Eldorado i 70-talet) Dr Hook Sexy Eyes (1979)

Per Gessle Fiskarnas Tecken

Eldorado Nippon med Lennart Wretlind och Noko Kawasaki: Tokyo är som ett stort nöjesfält, kvarter efter kvarter. Stadsdelen Shinjuku med en whiskyautomat, två och en halv meter hög, 18 cl whisky för 6 kr. Fickplunta med en liten pappmugg till. Fem plusgrader i Tokyo i februari. []

Kiyoshi Maekawa A man of another person/another woman (soft schlager från Japan, första låten på LP:n Kiyoshi från 1982, även Ryuichi Sakamoto medverkar)

Eldorado Nippon med Lennart Wretlind: Om taxibilarna i Tokyo: Chauffören gillar baseballreferat och popmusiken i Japantoppen, Svensktoppens japanska motsvarighet som kallas enka typisk japansk schlagermusik (exempelsnutt med japansk sångerska) En enkel fiskaffär kan ligga bredvid ett ultramodernt kontorshus, det finns ingen slum, allt ligger sida vid sida. Tokyo är en skön röra. []

Ted Ström Stationer (specialinspelning, exklusivt för Eldorado Lyx, aldrig utgiven på skiva)

Fjum-fjum reportage: Rakel Granditsky intervjuar Ann Hageus, akrobat på cirkusskolan i Paris.

Annabel Lamb Take Me In Your Arms

Fjum-fjum reportage: intervju med akrobaten Ann Hageus (forts.)

Eldorado i 60-talet: Dion & The Belmonts Where Or When (1960, men det står 1959 i Discogs)

Vi som tränger oss in i din transistor med all tutti-frutti är: Kjell Alinge, Lennart Wretlind. Och våra magnetiska medlöpare: Lena Palmqvist, Noko Kawasaki, Rakel Granditsky.

Coste Apetrea Jojja Ja Ja

Vanlig Hallåkvinna: Jojja Ja Ja med Coste Apetrea fick avsluta Eldorado Lyx här i P3. Ljudtekniker var Anders Boström och Erik Westling, och programmet är tillbaka nästa söndag klockan tio.

 

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 13 september 2021