Eldorado med Kjell Alinge

Lördag 7 februari 1981 (komplett spellista)

Ljudeffekt: spelmaskin (enarmad bandit) (första gången med ljudeffekter när programmet börjar!)

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (viskande)

Kjell Alinge presentation (i bakgrunden: Sweet People Et Les Oiseaux Chantaient en i Eldorado mycket ofta förekommande lugn låt med fågelsång, här spelas den för första gången) : Välkommen till Eldorado, kvällens tvåtimmars radio-roulett med lägsta möjliga insats. Det börjar nu med två tomma öron och vi snurrar igång två stinna timmar, glimmande slank och blank och sleek . Detta är Eldorado Casino, nattens nam-nam och Colossus(?) Las vegas. Det är pingviner och isvippor som sitter i kristallkronorna; de har rymt från polartrakterna. Du har chansen att bli fullkomligt fjantigt tillfreds och kittlad av alldeles äkta erogena toner. Här kör vi med spel i alla zoner, och en hel Honken(?)-kasse av andra skärpta schabloner.

Grace Kennedy I'm Starting Again

Sheena Easton Cry

Kjell Alinge & Janne Forssell reklamhumor: Har du svårt med brudar? [] En iskall SPUNCH! []

Marvin Gaye Funk Me

The Flying Lizards Move On Up (cover på en låt av Curtis Mayfield )

Fjum-fjum reportage: intervju med tv-personligheten Jonas Hallberg

Jackson Browne Hold Out

La Bionda I Wanna Be Your Lover

Fjum-fjum reportage: intervju med tv-personligheten Jonas Hallberg (forts.)

Marshall Hain Dancing In The City

Eldorado I 50-talet: The Clovers Devil Or Angel (1955)

På samma våglängd: Steve Forbert Cellophane City

Loredana Berte Io Resto Senza Vento (från Italien)

Kjell Alinge betraktelse (i bakgrunden ljudeffekt med syrsor): Förr i tiden var det ju fruktansvärt. Bara en sån sak som månskenet. Det föll alldeles rakt ner bland husen. Rakt ner, förr i tiden då det fanns månsken. Inte bara på burk eller bio, utan i öppna handflatan, bara man sträckte ut den i natten. Då var det fruktansvärt. Bara en massa människor och en massa månsken och en massa trähus med stora salonger i, med lampor med fransar som dallrade medans vevgrammofonen skallrade på sin piedestal. Och hela den tjocka och mänskliga släkten dansade i månskenet, i nån 78-varvare som den där smilfinken Zetterqvist, hovrättsrådet, hade kommit dragande med i kofferten på sin violetta Palma Rivetti, en smäcker cabrioletmodell som hade den allra nättaste lilla startvev. Och den bromsade han in då, cabrioleten, Palma Rivettin. Zetterqvisten bromsade in den på gårdsplanen i en tornado av gengas, Watkins hårpomada, Sylvans skopolish, Liptol halspastiller och de tosiga stararna som drillade och skrek så det hördes ända in i salongen. Där dansen pågick i levande månsken, och Gittan, slank som en saxofon, solodansade mitt i hopen i sin kolsvarta lackkjol. Tänderna och ögonvitorna och nagellacket glänste, och hon var den smäckraste och smidigaste saxofonen i sju socknar. Och den där musiken, av Carmichael. Hoagy hette han, va? Hoagy Carmichael. Den ville aldrig slockna.

Peter Skellern Skylark ( Hoagy Carmichaels låt i 80-talsversion)

Steve Winwood Dust

Avbrott för nyheter från Ekot

*

Ljudeffekt: havsbränningar med trutar

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (med ekoeffekt)

Kjell Alinge presentation (som stolt, skäggig kapten, i bakgrunden en synthcover på Beethoven(?)): Vi är på väg igen! Flaggan i topp! S/S Eldorado glider ut ! Putsade pontoner, svaj i varenda malaj, skutan putar av trinda trallar och riktigt feta vax! I kväll seglar vi i siden! Hör klirret av hundra lystna lanternor från tusen och en båt! Hör upp i kajaker, kanoter och alla ni i disco-djonken, för i kväll seglar vi i siden! Följ fullriggaren S/S Eldorado i P3 kanalen! En gyllene strimma! Ja, var med allesammans och rimma på glimma och simma i ännu en timma!

Phil Collins In The Air Tonight

Acapella-jingel med hurstiga mansröster: Programmet sänds i siden, och allting är så lyxigt, det säger pling, det säger plong, det låter aldrig yxigt!

The Medium Wave Band Radio (1974)

Fjum-fjum reportage: intervju med tv-personligheten Jonas Hallberg (forts.)

Pink Military I Cry

Fjum-fjum reportage: intervju med tv-personligheten Jonas Hallberg (forts.)

Kin Wilde Kids in America

Adolphson-Falk Orkanens Öga (specialinspelning för Eldorado som kom att ges ut på LP:n Stjärnornas Musik 1982)

Kerstin Thungård intervjuar popartisten Tomas Ledin i New York

Lakeside Fantastic Voyage (1:a på soullistan just nu enligt Billboard)

Kerstin Thungård intervjuar popartisten Tomas Ledin (forts.)

Tomas Ledin A Little Love

(Eldorado i 60-talet) Procol Harum A Salty Dog (1969)

Kjell Alinge & Janne Forssell humor: Bomullsfälten låg och badade i någon sorts sol [] (daterad och mossig humor om bluesartister, eftersom n-ordet används flitigt, det ord som förr användes på chokladbollar)

The Undisputed Truth I Saw You When You Met Her (1975)

Jimmie Mack And The Jumpers When I Kiss You

Air Supply Every Woman In The World

Eldorado betyder på svenska Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Och Eldoradoproducenterna är: Kjell Alinge, Lars-Göran Nilsson, Lennart Wretlind. Dessutom i (slut på ljudfilen)

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 5 november 2020 (uppdaterad 7 mars 2021)