Eldorado med Kjell Alinge

Lördag 6 december 1982 (helt komplett spellista)

Vanlig hallåkvinna: Nu är klockan 22, nu sänder vi Eldorado, nattens nöjen och stjärnornas musik.

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (vanlig)

Monica Schmidt jingel (champagnekork, bubbel som hälls i champagneglas som skålar): P3, tisdag och lördag: Eldorado.

Earth, Wind & Fire Back On The Road

Michael B. Tretow humorjingel: Handen på hjärtat, visst var det bättre förr? (repris från 29 nov)

Detective Recognition

Fjum-fjum reportage: Och i kväll frågar vi: Nils-Petter Sundgren. Torsten Ljungstedt. Det är här jag säger: sätt igång. Hur kan man få Sverige lite roligare? (Nils-Petter:) Man kanske skulle börja med förbud mot förbud. Sen kunde man tänka sig, om inte gravallvar; vi har en förmåga att ta problem som inte är så väldigt stora som om det vore frågan om världens undergång. Jag talade med John Cleese i Monty Python , vi talade om humor. Han menar, poängen med humor det var att man ser sig själv och sina problem på distans och det gör att man blir lite klokare och ser lite klarare på sitt eget och andras liv. (Torsten:) Jag vet inte, det är fruktansvärt svårt. Du vet, om du läser historien så är det ju ofta puritaner som övertar en stad. Jag tycker vi genomgår en sån här våg när folk inte vågar protestera mot sina kalvinister, sina puritaner. Vi har Oliver Cromwell redan innanför portarna, det är inte mycket att göra åt. Vi får hoppas att han blir gammal och att hans söner tycker att livet borde vara roligare.

Bootsy [Collins] Is That My Song

Monica Schmidt jingel (först en orgel som två gånger ljuder Eeelll... ): Eldorado (åskknall och skyfall)

Poco Midnight Rain

Fjum-fjum reportage: Vad tänker du på när du hör ordet Eldorado? ( Torsten Ljungstedt:) Jag vet inte. Vad som helst, från en skokräm till en popflaska.

Totte Wallin Sjunde Himlen (specialinspelning för Eldorado, en glad gitarrlåt, tyvärr aldrig utgiven)

På samma våglängd: Det går bra att skriva till Eldorado, det har Anders Bergman i Linköping gjort. Han vill höra America. America Survival

Michael B. Tretow jingel i schlagerform: Eldoradododododododo...

Eldorado i 60-talet: Curtis Lee Pretty Little Angel Eyes (1961)

Monica Schmidt jingel med mjukt uppåtswisch och ekoeffekt: Eldo-eldo-eldorado-rado-rado

Leo Sayer Where Did We Go Wrong

Kjell Alinge (med glimten i ögat): Rådiga Rutan med trottoartips (repris från 11 nov)

Grace Jones Breakdown

Michael B. Tretow jingel hejaklack på sportarena: El-do-ra-do! Eldorado. El-do-ra-do!

Jona Lewie Stop The Cavalry

Michael B. Tretow varm synthjingel: El-do-ra-do

Film med Stefan Wermelin: Galaöppningen av [multi-]biografen Rigoletto med en stor och 6 små salonger

Sheena Easton One Man Woman

Fjum-fjum reportage: Torsten Ljungstedt. Det är här jag säger: sätt igång. Önska dig en händelse. Jag vet inte. Ja, nån som skojade med ett stort sportevenemang, jag tycker det är på tiden att vi skämtar om sporten, därför att sporten, det ska vara roligt. Låt oss snitsla om Vasaloppet så att dom jävlarna äntligen når fram till Norge.

Mike Batt The Winds Of Change

Monica Schmidt jingel med swisch: Eldorado.

Delbert McClinton The Jealous Kind

Monica Schmidt jingel: Eldorado... (med två swischljud)

Philippe Wynne Never Gonna Tell It (avbryts efter knappt tre minuter)

Avbrott för Ekots sammanfattning av lördagens nyheter och en väderprognos

*

Norsk fröken ur: Klocka er tjugetre, sex å tyve

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (instrumental)

Monica Schmidt jingel med ekoeffekt: Eldorado, två timmar som glimmar.

Joe Egan Survivor

Lång Atlantis-jingel med Kjell Alinge (repris från 25 nov)

Annette Peacock Rubber Hunger

Fjum-fjum reportage: Och i kväll frågar vi: Nils-Petter Sundgren. Torsten Ljungstedt. Det är här jag säger: sätt igång. Nu ska du göra film. Du får 50 miljoner att sätta sprutt på. Det finns en hake i kontraktet som säger att filmen måste gå med minst tusen kronors vinst, och ses frivilligt av 2½ miljoner svenskar. [...]

The O'Jays Ship Ahoy (1973)

Monica Schmidt jingel: Eldorado... (med två swischljud)

Barclay James Harvest Love On The Line

Michael B. Tretow humor: Aldrig Ses Igen, del 2. Så ska vi se om Micke Tretow lyckas göra nån inspelning med gruppen Hotter Than Horse. Över till inspelningsstudion. (studioman:) Okej grabbar, vad var det ni sa ni kallade er för? (Micke Tretow): Hotter Than Horse. (studioman:) Va? Okej, då säger vi: bandet går. Vem räknar in? (Micke:) Ja, det är Olle. (studioman:) Bra, okej. Bandet går, varsågoda. ( Aldrig ses igen, mjuk schlagerlåt, jämför med den i 29 nov samt 13 dec) [...](studioman:) Tack ska ni ha grabbar, det går fint!

Ian Gomm I Just Want To Stay Here

Michael B. Tretow varm synthjingel: El-do-ra-do

Ett gyllene örhänge: [året] 1976 (repris från 22 nov)

Chicago If You Leave Me Now (1976)

Barbro Schultz och Kjell Alinge & Janne Forssell humor: (Barbro:) Eldorado har fått en del kritik för att programmet skulle vara alltför vackert och tillbakalutat. Kanske man istället skulle göra ett mer stramt och precist program. (Kjell:) Och efter Carolus Rex sprittande tongångar lugnar vi ner folksjälen med Wagners Götterdämmerungen med Gotlands pansarregementes marschkår [...] (Janne:) Kapten Studsbazooka Sturskhandske med Jättelädernacke, vad kännetecknar den nya programgiven? (Kjell:) Ja äntligen har vi fått fram ett maximalt antal s.k. mannamod [...]

Jermaine Jackson Little Girl (Don't You Worry)

Fjum-fjum reportage: Vad tänker du på när du hör ordet Eldorado? (Nils-Petter Sundgren:) Jag tänker, utöver på det här utmärkta radioprogrammet, så tänker jag då på det område där de hittade guldet och där slog ihjäl indianerna för att komma åt detta guld. Hoppas inte ni gör likadant.

John Spencer's Louts Mary Lou AndThe Sunshine Boy

Michael B. Tretow Frankenstein-jingel

The Jeremy Spencer Band Cool Breeze

Film med Stefan Wermelin: Woody Allens senaste film hade premiär i går här i Stockholm. Den heter Stardust memories (Woody Allen 1980, svensk premiär 5 december). Och den handlar ju om den framgångsrike filmkomikern som vill bli seriös. Den handlar alltså om Woody Allen själv. Som vanligt alltså. Det är bara det att den här gången handlar det om att han vill göra en seriös film och då blir det ju seriöst. Det här kanske funkar på Woody Allen-fans, men för mig, jag tycker inte hans roliga filmer är så där jätteroliga, de innehåller alltid en åtta-tio roliga kommentarer. Så Stardust memories tycker jag blir en eländigt trist och tråkig skildring av Woody Allens kärleks- och livsproblem. Det ... i den här filmen är det bara fyra roliga kommentarer. Jag kunde dragit dem här så ni hade sluppit gå, om jag hade kommit ihåg dem, men jag blev så trött att det blir en ... (gäääsp!)

Janis Ian Fly Too High (från LP:n Night Rains )

Jingel (hästhovklapper, skrivmaskin): Skriv i natt. Till Eldorado, Sveriges Riksradio, 105 10 Stockholm.

Shona Laing Whistling Waltzes

Radions tekniker hjälper oss att få det här speciella Eldoradoljudet, teknikerna Bampe och Anders Johansson har skött ljudet i kväll.

Eldorado betyder på svenska: Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Och Eldoradoproducenterna är: Kjell Alinge, Lars-Göran Nilsson, Lennart Wretlind. Dessutom i Eldoradoredaktionen: Janne Ferm, Jan Forssell, Monica Schmidt, Stefan Wermelin och Barbro Schultz.

Eva Dahlgren Eldorado (instrumental)

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 17 februari 2021