Eldorado med Kjell Alinge

Tisdag 18 november 1980 (helt komplett spellista)

Ljudeffekt: tändning av stubin, Eldoradorop men denna gång utan sprängning i berget

Eva Dahlgren Eldoradosignatur

Sad Café Relax (1978, reggae)

Fjum-fjum reportage (intervju med folk): Vad är det absolut vackraste du vet? (repris från 4 november)

Grace Jones Warm Leatherette

Film med Stefan Wermelin : Tom i bollen ( Caddyshack , Harold Ramis 1980) heter en amerikansk film som hade premiär i Stockholm i går [17 november 1980]. Den tar upp de här sedvanliga klyschorna om hur svinigt de rika uppför sig och om drömmen om att bli lika rik som de. Den är, precis som titeln anger, alldeles to-o-o-o-om. (ekoeffekt)

Dolly Parton Heartbreaker

Jingel: P3, tisdag och lördag, Eldorado.

Sniff 'n' The Tears Poison Pen Mail

Eldorado presenterar: Människans väg. (den pampiga orkestermusiken i början är Miklós Rózsa Prelude , från filmen Ivanhoe ) I samarbete med Televerket, folkrörelserna och de ännu högre makterna presenterar vi Människans väg! Kvällens avsnitt: Från apmänniska till kulturmänniska och tvärtom. (Klassiskt Tarzanvrål ihopmixat med en operaaria)

Ralph Lundsten Time Storm (instrumental synthambient Eldoradospecial med rytmisk flöjt, specialinspelad för Eldorado, men senare utgiven)

Barbra Streisand [with Barry Gibb] What Kind Of Fool

Fjum-fjum reportage med Janne Ferm: Rod Stewart. (fjum-fjum-fjum) Rod Stewart var i stan i lördags [15 november 1980]. Utsålt på Isstadion, och sålde ut gjorde stånden som krängde iväg halsdukar och t-shirt med Stewart i nam-nam-bokstäver på bröstet. Det såldes nästan mer Rod-prylar efter konserten än innan. Kan det möjligtvis betyda att publiken gillade vad den fick va med om? Jag blev alldeles knäckt, bättre har jag aldrig sett alltså. Nä jag blev nerslagen i foajén, jag hör inte ett skit. Men han har blivit lite småtjock om häcken tror jag. Fet om häcken. (Janne Ferm:) Jaa, bandet då? De lirade häcken av den press man har man hört tidigare. Jag hör inte ett skit (skratt). Sailing står överallt. (Janne Ferm:) Och vad blir det nu efter konserten för din del? En sexa på Shooting Star. (Nedanstående låt börjar efter skrattet, innan han säger Sailing står överallt)

Rod Stewart Sailing

Kjell Alinge humor: Exklusiv Eldoradointervju med Rod Stewart

Rod Stewart Passion

Ett gyllene örhänge: [året] 1967. Fem noll och noll. Vi har hört att klockan är fem, Sverige har fått högertrafik och vi hoppas att alla skall rätta sig efter de intruktioner som ni har fått. Det är en ganska fantastisk stämning här på Kungsgatan, alldeles nyss så åkte det förbi en taxibil där man skålade i champagne för högerkörningen, ett gäng ungdomar. Det är lite karnevalstämning över det hela. Två delar Beatles dök oväntat upp i Falsterbo där Maharishi Mahesh Yogi slagit läger. (Paul McCartney:) We only decided to come yesterday. (George Harrison:) Yes, yes. Flower Power, de är så himla mjuka de här; Psykedelics, det är liksom mera hårt på nåt vis, men samtidigt så är det mjukt också, liksom.

Jefferson Airplane Somebody To Love (1967)

Lasse Lindbom Los Angeles

Murray Head Los Angeles

Eva Dahlgren Sakta Vi Gå Genom Stan (tillsammans med Christian Weltman som spelar bas och Björn J:son Lindh klaviatur, och det är också Björn och Christian som arrangerat låten, specialinspelning för Eldorado som kom att ges ut på LP:n Stjärnornas Musik 1982)

Ronn Matlock Love City (tonar bort efter 2½ minut)

Avbrott för nyheter från Ekot

*

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (instrumental)

Karen Cheryl Chante Pour Nous Mama (Sing To Me Mama) (från Frankrike)

Kjell Alinge humor: (äter skumgodis) Hejsan allesammans och välkomna ska ni vara till konsument-kulverten. Hej. I dag hade jag tänkt ta upp den här påsen, nu tar jag upp den. Den här sortens skumgodis är mycket intressant, för den sprider en människosyn, man skulle kunna säga att den här grundlägger ett sätt att se tillvaron liksom röd och grön i form av kvinnor [...]

Sylvia Pillow Talk

Janne Forssell humor: Välkomna till Eldorado-safarin. Vi kommer att möta flera av våra allra farligaste djur. Långa, slanka glider de fram i natten, pälsklädda, diamantögon som lyser. Och vi finns hela tiden på säkerhetsavstånd från de här djuren, det gäller, det finns alltså ingen anledning att befara attack här i ... i ... vänta nu ... aj, aj ... ta bort! Hjälp! Uuh-uuh! (plask!)

Jingel med Monica Schmidt som plaskar i simbassäng (repris från 4 november)

Talking Heads Listening Wind

Jingel: P3, tisdag och lördag, Eldorado.

Robert John Hey There Lonely Girl

Film med Stefan Wermelin : Monty Python and the Holy Grail (Terry Gilliam 1975) Så här i lugnet före julstormen så är det rätt lugnt på filmmarknaden. Det är mycket reprisfilmer som har dykt upp i Stockholm, bland annat då Monty Pythons andra långfilm Monty Python and the Holy Grail . Den tycker jag då själv är mycket roligare än Life of Brian , deras senaste succéfilm fast också mycket värre. Jag tänker då på när han möter Svarte Riddaren där och hugger av honom armar och ben så blodet sprutar och när de går och samlar in döda som pappersinsamling och slår ihjäl den där galna gubben och när Lancelot slår ihjäl alla bröllopsgästerna [...] Ja just det, katten. Skitrolig film.

Dr. Feelgood No Mo Do Yakamo

Totte Wallin Sjunde Himlen (Totte sjöng och spelade tillsammans med Staffan Astner och Kari Yllivallo . Specialinspelning för Eldorado, tyvärr aldrig utgiven)

Monica Schmidt: (häller upp i ett glas) Smakar underbart. (skål!) Tio av tio filmstjärnor använder det. (det porlar) Mmm älskling. Mera. (det porlar) Mmm. (åskknall) Det finns överallt. (sirener) Brandsoldater måste ha det. Och priset? (kassaapparat) Det är oslagbart. (det porlar) Den finns också i fast form. (iskuber i ett glas) För din bekvämlighet. (I bakgrunden ett smäktande musikstycke, troligen av 101 Strings )

Olivia Newton-John Magic

Jingel: P3, tisdag och lördag, Eldorado.

Kort reportage: Vatten. En genomskinlig luktlös vätska utan smak eller färg. Kemisk formel H2O. Vatten innehåller 11% väte och 89% syre. Se även vattenblomning, tungt vatten och vattenbad. ( plums!)

Sally Oldfield Water Bearer (1978)

Ett gyllene örhänge: [året] 1972. President Nixons rådgivare Henry Kissinger har avrest till Saigon. Det börjar spekuleras i fred den 6:e september. President Nixons överväldigande seger inom de amerikanska presidentvalen har historiska mått. Det är den största segern en amerikansk president någonsin vunnit. (Richard M. Nixon:) God bless America.

Mott The Hoople All The Young Dudes (1972)

Jingel (med hästhovklapper och skrivmaskin): Skriv i natt. Till Eldorado, Riksradion, 105 10 Stockholm. (pennrasp) Eldorado, Riksradion, 105 10 Stockholm.

Blondie Rapture

Eldorado betyder på svenska Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Och Eldoradoproducenterna är: Kjell Alinge, Lars-Göran Nilsson, Lennart Wretlind. Dessutom i Eldoradoredaktionen: Janne Ferm, Jan Forssell, Monica Schmidt, Jan-Erik Sundqvist och Stefan Wermelin.

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (instrumental, lång version)

(slut på ljudfilen)

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 21 januari 2021